Könnyű testi sértés

2023.06.07. 12:00

A nyílt utcán pofozta fel nőismerősét - vádat emeltek ellene

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 44 éves férfival szemben, aki a nyílt utcán bántalmazott egy nőt, miután az néhány nappal korábban visszautasította, hogy az internetes ismerkedésüket követően személyesen is találkozzanak.

A vádirat szerint az elkövető 2022 augusztusában az interneten került kapcsolatba a sértettel, aki nem szeretett volna vele személyesen találkozni, s ezért a vádlott haragudott rá. 

A férfi néhány nappal később egy ismerőse társaságában gépkocsival közlekedett az egyik Ajka környéki faluban, amikor az utcán egy másik nő társaságában meglátta a sértettet. 

Megállt mellette és kiabálni kezdett, olyan utalásokat téve, hogy a sértett kit tart ostobának, mire a nő megkérdezte, hogy mit akar tőle. A vádlott erre tenyérrel kétszer is megütötte a sértettet, aki emiatt nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. 

A férfi ezt követően visszaült a gépkocsijába, továbbhajtott, majd meggondolva magát visszatolatott, ismét kiugrott a járműből és a sértett felé indult, miközben hangosan kiabált. A társaságában lévő ismerőse azonban ekkor közbelépett, lefogta a férfit és visszakísérte az autóhoz. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!