Bíróság

2023.06.19. 20:00

Eltiltották a vezetéstől, forgalmi engedélye sem volt, de ez nem érdekelte a sofőrt

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki 2023 áprilisában annak ellenére közlekedett személygépkocsival Ajkán, hogy korábban a bíróság eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A vádirat szerint az elkövetőt a bíróság még 2022. június elején, szintén eltiltás hatálya alatti vezetés miatt tiltotta el a járművezetéstől, mely azonban nem tartotta vissza attól, hogy autót vásároljon és azt vezesse.

2023. április 16-án, délután Ajkán, az általa aznap megvett, érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkező járművel közlekedett, amikor a rendőrök igazoltatták.

Miután a férfi egy korábbi próbára bocsátásának hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményt, az ügyészség a vádiratában indítványt tett a két eljárás egyesítésére és a próbára bocsátás megszüntetésére, valamint arra, hogy a bíróság halmazati büntetésül a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az érvénytelen forgalmi engedéllyel történt közlekedés miatt az elkövetővel szemben az Ajkai Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárás indult.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!