Helyi kék hírek

2023.06.12. 20:00

Forgalommal szemben ittasan, jogsi nélkül közlekedtek a lopott veterán autóval

A Veszprém Vármegyei Főügyészség ügyeletes ügyésze letartóztatását indítványozta annak a két Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei férfinak, akik a megalapozott gyanú szerint a közelmúltban Révfülöpön egy lakóház pincerészéből tévét, egy badacsonytomaji ingatlan garázsából pedig nagy értékű oldtimer gépkocsit loptak.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A 24 és 25 éves gyanúsítottak 2023. május 20-án délután lopási szándékkal mentek a révfülöpi házba, melynek ajtaja nyitva volt, és onnan egy falra szerelt tévékészüléket, valamint készpénzt vittek magukkal. Az elkövetők gyalogosan távoztak a helyszínről, melynek során az egyikük a kezében cipelte a lopott tévét. A férfi azonban elejtette a készüléket, s ezért abba többször belerúgott. A televíziót végül törött állapotban találták meg az egyik parkban. A gyanúsítottak a cselekményükkel összesen 200 000 forint kárt okoztak.

 A két férfi június 6-án este a volt munkáltatójuk badacsonytomaji házához ment, ahova a nyitott kiskapun keresztül jutottak be, majd a garázsban álló, mintegy 7 millió forint értékű régi típusú személyautót a benne lévő indítókulccsal elindították. Ezt követően egyikük az ingatlan kétszárnyas vaskapujáról a lakatot lefeszítette, a lakóingatlanból pedig megszerezte a távműködtetésű kapu irányítóját, és így a kaput kinyitva az autóval elhajtottak a helyszínről.

 A gépkocsit Balatonfüredig az idősebb, majd Balatonkeneséig a fiatalabb férfi vezette úgy, hogy korábban mindketten szeszes italt fogyasztottak. Balatonkenesén azonban a rendőrök megállították és igazoltatták őket, így a lopással okozott kár teljes egészében megtérült.

 Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tartotta szükségesnek az elkövetők letartóztatását, amellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész és a gyanúsítottak is tudomásul vették, azonban a védőik az ülésen nem voltak jelen, ezért az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!