Sikkasztás

2023.06.23. 16:00

Nem adta le a bevételt a nő

Nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 45 éves nővel szemben, aki az országban közforgalmú személyszállítást működtető gazdasági társaság alkalmazottjaként a 2022 végén bezáró balatonfüredi telep utolsó háromnapi benzinár bevételét eltulajdonította.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: illusztráció

A vádirat szerint az elkövető az egyéb munkaköri feladatai mellett a cég által folytatott üzemanyagértékesítést is végzett, felügyelte kutak működését, kapcsolatot tartott a karbantartóval, valamint havi 4-10 alkalommal besegített az üzemanyag értékesítésében és ilyenkor a bevételt is kezelte.

A vádlott 2022. december 20-án, 23-án és 30-án is besegített a balatonfüredi benzinkúton, és mint pénztárosnak összesen közel 2,2 millió forint készpénzes bevétele keletkezett. Az elkövetőnek a bevételt a műszakok végeztével, de legkésőbb három napon belül el kellett volna helyeznie a telep trezorjában, melyet azonban nem tett meg, és a három nap készpénzes bevételét  eltulajdonította.

Miután a társaság a telepet bezárta, és a nőnek nem tudtak másik állást biztosítani, munkaviszonya az év végével megszűnt. Az ellenőrzés ugyanakkor kimutatta a keletkezett hiányt, a cég pedig felvette a kapcsolatot a volt munkavállalójával, aki ezt követően, mintegy két hónap leforgása alatt közel a teljes összeget visszafizette, a meg nem térült kár mintegy 55 000 forint.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!