Rendőrségi hírek

2023.07.14. 10:00

Hiába vették el a jogosítványát, mégis autóba ült a szentgáli férfi

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései Veszprém vármegyében.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két személyi sérüléssel járó és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány két főt vett őrizetbe és nyolc személyt fogott el, közülük hetet bűncselekmény elkövetésén érték tetten. Hét embert állítottak elő, közülük hatot ittas járművezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést három esetben hajtottak végre.

A járőrök 2023. július 13-án délelőtt Veszprémben igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 62 éves szentgáli lakost. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi járművezetési jogosultságát a bírósági végzés meghozataláig szüneteltetik, ezért nem rendelkezik jogosítvánnyal, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások ezt követően a férfit elfogták, majd további mintavételre előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Ezután engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vették, és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, ittas járművezetés gyanúja miatt pedig büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!