Törött a koponyacsont

2023.08.30. 09:00

Após és veje verekedett össze Balatonalmádiban

A kisbalta is előkerült.

Veol.hu

Forrás: Pexels

Bűnügyi felügyelet és távoltartás elrendelésére tett indítványt a Veszprém Vármegyei Főügyészség annak a férfinak az ügyében, akit a veje sérelmére elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsít a rendőrség.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság által folyatott nyomozás adatai szerint a 79 éves férfi és a sértett ugyanazon lakóház alsó és felső szintjén laknak Balatonalmádiban. 2023. augusztus 26-án a délelőtti órákban a teraszon családi vita támadt az idős férfi és veje között, melynek során a fiatalabb férfi fa járóbotját emelte apósa felé, aki ezt egy előre magához vett kisbaltával ütötte félre két alkalommal is, majd ezután a balta fokával fejbe ütötte a sértettet, aki ettől hanyatt esett és elveszítette az eszméletét. A férfi ezután a lányának szólt, hogy jöjjön és segítse fel a férjét, aki rövidesen magához tért és saját lábán ment el a helyszínről.

A későbbi orvosi vizsgálat megállapította, hogy a sértett életveszélyes koponyacsonttörést szenvedett az ütés következtében.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőség őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében a gyanúsított bűnügyi felügyeletének és távoltartásának elrendelésére tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságon, melynek a bíróság helyt adott. A végzés nem végleges - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!