Vádemelés

2023.08.31. 21:00

Bedrogozva vezetett Tapolcán - valószínűleg ugrik a jogsija

Kábítószer-birtoklás vétsége és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki 2022 októberében marihuánás cigarettát szívott, illetve fogyasztás céljából csekély mennyiségű marihuánát tartott, a kábítószer fogyasztását követően pedig autóba ült és a drog hatása alatt vezetett Tapolcán.

Veol.hu

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint az elkövető, akit kábítószer fogyasztása miatt korábban már próbára bocsátott a bíróság, 2022 októberében ismét marihuánát használt, majd a kábítószer hatása alatt gépkocsiba ült - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. A rendőrök Tapolcán igazoltatták, és zavart viselkedése, verejtékezése, kitágult pupillái miatt kábítószer-gyorstesztet végeztek nála, valamint vér- és vizeletminta vételére is sor került. A vizsgálatok igazolták a vádlott kábítószer-fogyasztását, illetve az eljárás során megállapították azt is, hogy a droghasználat korlátozta a férfi vezetési képességét.  

A vádlott ezen túl a tartózkodási helyén csekély mennyiségben marihuánát tartott, amelyet saját fogyasztásra szánt. 

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a Tapolcai Járásbíróság az eljáráshoz egyesítse a vádlott próbára bocsátással érintett ügyét, majd tárgyalás mellőzésével hozzon büntetővégzést és abban pénzbüntetést, valamint járművezetéstől eltiltást szabjon ki a férfival szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!