Erőszak

2023.08.04. 14:00

Késsel kergette a feleségét a férfi

Az ügyészség indítványozta annak a házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével és kapcsolati erőszakkal gyanúsított férfinak a sértettől való távoltartását, aki feleségét késsel kergetve, megöléssel fenyegette Ajkán.

Veol.hu

Illusztráció

Forrás: pixabay

Az Ajkai Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 69 éves férfi italozó életmódja miatt 2023. februárjában megromlott a terhelt és felesége házassága, a férfi rendszeresen becsmérelte, bántalmazta feleségét. A nő július 30-án bejelentette, hogy válni szeretne, mire a férfi egy konyhakéssel megöléssel fenyegette meg. A nő két nap múlva feljelentést tett a férje ellen, ám hazaérve a férfi egy nagyobb konyhakéssel fogadta és újból megöléssel fenyegette, a menekülő feleségét követte az utcára is, majd miután a feleség bezárkózott a házba, a bejárati ajtót kezdte szurkálni.

Az ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a férfi távoltartását feleségétől, annak lakó és tartózkodási helyétől. A Veszprémi Járásbíróság az indítványnak helytadva 4 hónapra elrendelte a távoltartást. A végzés nem végleges - tájékoztatott Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!