Ügyészség

2023.08.10. 09:00

Többször is jött Veszprémbe lopni, de nem járt sikerrel

Bolti lopásokkal gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára.

Forrás: illusztráció

A Veszprémi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő nyomozás adatai szerint a 28 éves, vasvári férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. július 21-én a délutáni órákban egy veszprémi bevásárlóközpontban lévő cipőboltból négy pár lábbeliről levette az áruvédelmi eszközt azzal a céllal, hogy eltulajdonítsa azokat, ám az eladók megzavarták, így a cipők, papucsok nélkül távozott az üzletből.

Augusztus 5-én a férfi újból Veszprémbe jött, hogy lopjon. Ekkor egy sportüzletbe ment be és közel 300 000 Ft értékben készített össze különböző ruházati termékeket, levágva róluk az áruvédelmi eszközöket. Az üzletből távozóban az egyik eladó megállította, mire a férfi a ruhákat rejtő táskáját a földre téve kifutott az üzletből. Az üzlet kára azonban így sem térült meg maradéktalanul, mert az áruvédelmi eszközök kivágásával a ruhák annyira megsérültek, hogy már nem lehet azokat értékesíteni.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottat lopások miatt korábban már több alkalommal elítélték, és mostani cselekményeit két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság a szökés és bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés végleges - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!