Ezt hozta ki belőle a féltékenység

2023.09.29. 11:42

76 éves zaklatót ítélt el a Veszprémi Főügyészség

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 76 éves helybeli férfival szemben, aki féltékenységből a hozzá érzelmileg közel álló nőismerősét háborgatta és az asszony szomszédját fenyegette, továbbá a férfinak ittas vezetés és lőfegyverrel visszaélés miatt is felelnie kell a bíróság előtt.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A vádirat szerint az elkövető közeli kapcsolatba került egy ajkai asszonnyal, ám barátságuk a férfi féltékenysége miatt megromlott.

2022 nyarán a vádlott nemtetszését váltotta ki, hogy a nő a szomszédaival, köztük egy férfiszomszédjával beszélgetett a lakása előtti folyosón, s ezért az asszonyt kérdőre vonta, a férfit pedig trágár módon szidalmazta. A nő ekkor távozásra szólította fel az elkövetőt, és közölte, hogy a kapcsolatuknak ezennel vége. A vádlott ugyan távozott a lakásból, de a szakítást nem tudta elfogadni, és ettől kezdve két hónapon keresztül, annak kérését semmibe véve, több mint 200 alkalommal telefonhívásokkal, 42 alkalommal pedig SMS-k útján kereste a kapcsolatot az asszonnyal.

A vádlott 2022. július közepén magához vette az engedéllyel tartott gáz- és riasztófegyverét, majd azzal a nő lakására ment, és a pisztolyt felmutatva arra utaló kijelentést tett, hogy megöli a szomszédságában élő férfit, akire a féltékenysége miatt haragudott.

Az elkövető 2022. július végén gépkocsival, ittas állapotban ismét elment az asszonyhoz, és szóváltásukat követően a nadrágzsebéből elővett egy lőfegyvernek minősülő pisztolyt, és előbb öngyilkossággal fenyegetőzött, majd a szomszéd megölésére irányuló kijelentést tett, végül távozott a lakásból. Közvetlenül a távozását követően a lépcsőházban szembetalálkozott a szomszéddal, és immár személyesen is fenyegetni kezdte, majd próbálta megütni, a sértett azonban kitért előle, a vádlott pedig az ittassága miatt egyensúlyát vesztve elesett.

A vádlott korábban engedéllyel tartott egy maroklőfegyvert, melyet 2018-ban a jogszabályi rendelkezések megsértésével olyan személynek értékesített, aki annak megszerzésére és tartására nem rendelkezett engedéllyel.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a férfi közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak – tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!