Ügyészség

2023.09.05. 15:00

Letartóztatták a várpalotai rablóbandát

Fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Vármegyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak a 33 és 27 éves férfinak, valamint fiatalkorú társuknak, akik 2023. szeptember 2-án hajnalban egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve próbáltak pénzt szerezni négy, a várpalotai autóbuszállomáson várakozó fiataltól.

Forrás: Veszprém vármegyei rendőrség

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők körbeállták az autóbuszállomás egyik padján helyet foglaló sértetteket, majd a két felnőttkorú gyanúsított a fegyvernek látszó pisztolyt egymásnak átadva, felváltva a fiúkra szegezte, és a 15 éves, fiatalkorú társukkal együtt pénzt követelt tőlük.

A sértetteknek végül sikerült felállni és eltávolodni a gyanúsítottaktól, akik nem követték őket. A fiatalok az autóbuszállomás területét elhagyva értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt mindhárom gyanúsított letartóztatását indítványozta, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a két felnőttkorú gyanúsított esetében helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte, míg a fiatalkorú elkövetővel szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, amely azt jelenti, hogy a gyanúsított a lakóhelyéül szolgáló ingatlant külön engedély nélkül nem hagyhatja el. A végzés a fiatalkorú gyanúsított vonatkozásában véglegessé vált, míg társai fellebbeztek a döntés ellen - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!