Az egyik elkövető még csak 15 éves

2023.09.03. 12:26

Fegyverrel fenyegetőztek Várpalotán, lekapcsolták őket a rendőrök

Elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök három embert, akiket bűncselekménnyel gyanúsítanak, közölte Nagy Judit rendőrségi szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: Veszprém vármegyei rendőrség

A szóvivő közölte, hogy egy telefonáló arról tett bejelentést a rendőrségre, hogy odalépett négyfős társaságukhoz három ismeretlen illető a várpalotai autóbusz-pályaudvaron szeptember 2-án, hajnalban. Egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegették őket, és azt mondták, ha nem adnak nekik pénzt, golyót repítenek a fejükbe. Eközben a három fenyegetőző a fegyvernek látszó tárgyat többször átadta egymásnak, amit folyamatosan a társaság felé tartottak. A társaság tagjai látták, valószínűleg nem éles lőfegyverről van szó, így távolodtak a fenyegetőzőktől, ekkor hívta fel egyikük a rendőrséget. A rendőrök a helyszínen elfogták a 33 és a 15 éves sárkeresztúri illetőt, valamint 27 éves dégi társukat, majd előállították őket a Várpalotai Rendőrkapitányságra. A 33 évesnél megtalálták a fekete műanyag sportfegyvert, amit lefoglaltak. Mindhárom férfit a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságra szállították, ahol őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A nyomozó hatóság indítványozta az ügyészségen mindhárom férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!