Döntött a közgyűlés

2024.04.25. 20:11

Nem kell fizetni szombatonként a parkolásért Veszprémben

A képviselő-testület más mellett döntött arról, hogy május első napjától szombatonként díjtalanul lehet parkolni a piros parkolózónákban Veszprémben. Ugyanakkor a csütörtöki közgyűlésen meghallgatták a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem vezetőit is, és elfogadták beszámolójukat.

Juhász-Léhi István

A piros parkolási zónával (ebben van például a Cserhát lakótelep vagy a Hotel parkoló) kapcsolatos változtatást a belvárosi vállalkozók kérték, derült ki. Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KDNP) ezzel kapcsolatban elmondta, eleget tesznek a kérésnek, azonban a teljes képhez hozzátartozik, hogy a döntés 20 millió forintot "vesz ki" a város zsebéből évente. Ennek kapcsán az ellenzéki Guzslován Gábor azért aggódott, hogy a parkolóőrök elveszíthetik munkájukat. A közgyűlésen Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója is szót kapott, és elmondta, senki sem veszíti el a munkahelyét. Míg Kovács Rajmund azt szerette volna elérni, hogy ne hét órától, hanem csak nyolc órától kelljen fizetni a parkolásért hétköznap, ezt a javaslatot leszavazták.

nl0330piacparkolo1
Május első napjától szombatonként díjtalanul lehet parkolni a piros parkolózónákban
Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

Ugyancsak Kovács Rajmund indítványozta még márciusban, hogy a veszprémi újszülötteket ötvenezer forinttal támogassa a város, amit megszavaztak a képviselők, így az újszülöttek után alanyi jogon jár majd az egyszeri támogatás. 

Nagyszerű világeseménynek ad otthont Veszprém, derült ki Sótonyi Mónika szavaiból, hiszen 2027-ben a tájékozódásifutó-világbajnokság egyik állomása lesz a királynék városa. Más mellett – zárt ülésen – arról is döntöttek a veszprémi képviselők, hogy idén kik érdemlik ki a Gizella-, a Pro Civitate és a Ranolder-díjakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában