Vádemelés

2023.09.01. 12:48

Magyar rendszámot rakott az Ausztriában vásárolt autóra - a 8-ason bukott le

Egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 61 éves férfival szemben, aki az Ausztriában megvásárolt személygépkocsijára 2023 júniusában magyar rendszámtáblát szerelt fel Ajkán.

A vádirat szerint az elkövető 2023 áprilisában vásárolta meg Ausztriában a személyautót, melyet Magyarországon nem helyeztetett forgalomba, arra érvényes forgalmi rendszámmal nem rendelkezett - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A vádlott annak érdekében, hogy a gépkocsival közlekedni tudjon, 2023. június 21-én a lakóhelyén egy, a forgalomból már kivont járműre kiadott rendszámokat szerelt fel, majd a személygépkocsival Herendre utazott, azonban a 8-as számú főúton a rendőrök megállították. 

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!