Bíróság

2023.09.25. 16:00

Nem érdekelték a közlekedési szabályok a fiatal férfit, fogházba küldené a pápai ügyészség

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 24 éves férfival szemben, aki 2022 novemberében annak tudatában ült volán mögé, hogy a rendőrség mintegy három héttel korábban közlekedési szabálysértés miatt eltiltotta a vezetéstől.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2022. november 15-én, a kora délutáni órákban az egyik Pápa-környéki faluban személygépkocsival közlekedett, annak ellenére, hogy tudta, ezt nem tehetné meg. A férfi ezen túl a vezetés közben rosszul választotta meg a jármű sebességét, és egy balra ívelő útkanyarulatban letért az úttestről, majd a szalagkorlátnak és az ott álló ingatlan kerítésének ütközött.

Az ügyészség a vádiratában fogházbüntetés kiszabását, a közúti járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta az elkövetőnek, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelkezzen egy korábbi felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtásáról, miután az újabb bűncselekményt e büntetésének próbaideje alatt követte el - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!