Verekedett is

2023.10.19. 11:43

Alvó társát lopta meg a veszprémi hajléktalanszállón a férfi

Kifosztás bűntette, kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 39 éves férfival szemben, aki alvó társát lopta meg a veszprémi hajléktalanszállón, majd annak érdekében, hogy tette ne derüljön ki, megfenyegette a bűncselekményt észlelő további társukat, végül pár héttel később verekedett is a hajléktalanszállón.

Veol.hu

Forrás: Pixabay-illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2022 novemberében, az éjjeli menedékként is szolgáló hajléktalanszálló szobájában, röviddel éjfél után, kihasználva, hogy a sértett aludt, az ágya mellé helyezett táskáját magához vette, kivitte a szobából, s ott a benne lévő 51 000 forintot eltulajdonította.

A vádlott ezt követően visszavitte a táskát szobába, tettét azonban egy másik hajléktalantársuk észrevette, akit az elkövető megfenyegetett, hogy megveri, ha szólni mer a történtekről. A férfi ennek ellenére figyelmeztette a kifosztott sértettet, aki feljelentést is tett a cselekmény miatt.

Az elkövető 2022. december elején, a délelőtti órákban a szálló étkezőjéből nyíló teakonyhában szóváltásba került egy harmadik hajléktalantársával, akit ezt követően bántalmazott, megragadta a férfi karjait és a földre rántotta. Mindeközben az étkezőben több személy tartózkodott, akik tanúi lehettek a vádlott erőszakos cselekményének.

Az ügyészség a vádiratában a kifosztás bűntettét illetően különös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint a bűncselekménnyel megszerzett 51 000 forint erejéig vagyonelkobzás alkalmazását is indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak – tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!