Így olcsóbb volt

2023.10.16. 12:00

Átíratás helyett csak rendszámot cserélt

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 43 éves férfival szemben, aki egy korábbi járművére kiadott külföldi rendszámtáblákat szerelt a személygépkocsijára, miután annak hatósági jelzéseit le kellett adnia.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság/Facebook

A vádirat szerint az elkövető 2013 nyarától tulajdonosa és üzembentartója volt egy külföldi hatósági jelzésekkel ellátott személyautónak, amelyet 2015-ben kivonatott a forgalomból, a rendszámtáblákat azonban az illetékes külföldi hatóságnak nem adta le.

A férfi 2020-ban újabb gépkocsit vásárolt, de anyagi nehézségei miatt nem intézkedett az átíratás érdekében, ezért a járási hivatal 2021 nyarán a gépkocsit kivonta a forgalomból és felszólította a vádlottat, hogy a jármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláit is adja le, amelynek a férfi eleget is tett.

A vádlott ezek után, hogy a személygépkocsival közlekedni tudjon, felszerelte rá a korábbi autójának külföldi rendszámtábláit, és így használta a járművet. 2023 nyarán a rendőrök azonban Ajkán igazoltatták és megállapították az önkényes rendszámcserét.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és az elkövetővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak – tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!