Ahol tudnak, segítenek

2023.10.27. 08:54

Balatonfüreden macskát, Pápán kiskutyát mentettek a tűzoltók - fotók

Veszprém vármegyében nem tudjuk olyan gyorsan kapkodni a fejünket, mint amilyen gyorsan bajba keverednek az állatok. Még szerencse, hogy a tűzoltók mindig időben érkeznek! - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Forrás: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság

Keservesen nyávogott napok óta Balatonfüred egyik frekventált utcájában egy fekete cica, amelyet a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók, a rendőrség és az állatvédők együttes erővel menekítettek meg a régi ereszcsatorna elvezetőjének fogságából. A nagy állatvédő, macskabarát balatonfüredi tűzoltó, Zsolti minden rendelkezésre álló eszközzel azon volt, hogy karcolások nélkül kiemelje a kölyökmacskát. Akciójuk sikeres volt, az elcsigázott cicus boldogan nyugodott meg a rajparancsnok, Tibi ölében. 

Pár órával később Pápán, a Borsosgyőri úton egy betonfedéllel letakart kútba esett egy kiskutya. A kutyus mentéséhez a pápai hivatásos tűzoltók vonultak. Mire a helyszínre értek, egy rakodógéppel leemelték a betonfödémet, az egység pedig kötél és kihúzós létra segítségével épségben felhozta, majd a gazdájának átadta Lénát, a rémült ebet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!