ROADPOL

2023.10.08. 20:29

Hétfőtől ellepik a rendőrök Veszprém vármegye útjait. Mondjuk, kikre vadásznak

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint október 9. és október 15. között fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak szűkebb hazánk közútjain.

Veol.hu

Ahogy az országt többi pontján, úgy a Veszprém vármegyei rendőrök az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) „Focus on the road”  elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzéshez csatlakoznak az akcióval. 

Mint írták, elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzi, de nagy hangsúlyt kapnak a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények, „mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése is.” Egy szó mint száz: ne telefonálgassunk kézből, ne fotózgassunk és főleg ne olvasgassuk az üzeneteinket, ha vezetünk. 

Augusztusban, szintén a ROADPOL keretében a gyorshajtókra vadásztak egyébként a zsaruk. Akkor egy hét alatt a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt Veszprém vármegye közútjain 835 esetben kellett intézkedniük, 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!