Lezárt akta

2023.10.19. 13:52

Ittasan okozott halálos balesetet

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

Kovács Erika

Forrás: rendőrség

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása bűntettek megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy Fejér vármegyei községben élő 30 éves férfival szemben. A sofőr és két utasa 2023. március 19-én hajnalban Ősi felől tartott Várpalota irányába. Egy enyhe balkanyarban azonban a férfi elvesztette uralmát járműve felett, letért az útmenti árokba, majd a fás-bokros területen felborultak. A baleset következtében a hátsó ülésen utazó 23 éves hölgy kizuhant a gépkocsiból, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Sem a járművezető – aki ittasan ült volán mögé –, sem a mellette helyet foglaló 24 éves barátja nem nyújtott segítséget a megsérült hölgynek, és a mentőszolgálatot sem értesítették. A nyomozó hatóság ezért a 24 éves férfit is felelősségre vonta segítségnyújtás elmulasztása miatt. A rendőrök mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek – tájékoztatott a rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!