Vádemelés

2023.10.27. 13:00

Lopott autóval mentek alkoholt venni, Veszprém határában csípték el őket a rendőrök

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két fiatalkorúval szemben, akik idén februárban engedély nélkül elvittek egy, az indítókulcsával az utcán parkoló gépkocsit, és az éjszaka folyamán azzal kocsikáztak, amíg a rendőrök meg nem állították őket.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a 17 éves fiatalok tudtak róla, hogy Szentkirályszabadján, az utcán parkol egy személygépkocsi, melynek ajtajai nyitva vannak és az indítókulcsot sem veszik ki belőle, ezért a tizennégy év alatti ismerősükkel együtt elhatározták, hogy autóznak vele egyet.  

2023. február végén éjfél körüli időben a járműhöz mentek, melyet az idősebb fiú elindított, és azzal valamennyien Veszprémbe mentek, ahol szeszes italt vásároltak. 

Miután megvették az alkoholt, visszaindultak Szentkirályszabadjára, azonban Veszprém határában a rendőrök megállították és igazoltatták őket.  

Az ügyészség a vádiratában a két fiatallal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és az elkövetők próbára bocsátására tett indítványt azzal, hogy az intézkedés tartama alatt mindketten pártfogó felügyelet alatt állnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!