Csalás

2023.10.27. 19:00

Megrendelte és kifizette a térkövet a bándi nő, de az csak nem akart megjönni

Ismét online csaló szedett áldozatot, ezúttal térkővel verték át az áldozatot, pedig az internetes rendelés előtt még telefonon is érdeklődött.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság/Facebook

Internetes böngészés közben talált rá egy 30 éves bándi nő egy hirdetésre, amelyben térkövet kínáltak akciós áron eladásra egy általa korábbról még nem ismert weboldalon. Felvette a kapcsolatot az eladóval telefonon, majd hamarosan érkezett is az írásos árajánlat. Mivel ez nagyon kedvező volt, a nő elutalta a megrendelés teljes összegét, 650 ezer forintot a megadott számlaszámra. A megbeszélt időben hiába várta a sértett a megvásárolt építőanyag leszállítását. Az értékesítőnél tett reklamációjára csak hitegetést kapott a nő, így megtette a feljelentését a csalás miatt a rendőrségen.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai azt javasolják, hogy ha ismeretlen helyről rendel, válassza az utánvétes fizetési módot. A kockázat elkerülésére érdemes a megbízható webáruházakat választani. Ezek többsége már kínál olyan lehetőséget, hogy csak a leszállítást követően kell megfizetni a vételárat. Kérjük, éljen ezzel a lehetőséggel! - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!