Lopás

2023.11.10. 18:00

Elköltözött a felesége, mégis az ő bankkártyájával vásárolt a 70 éves pápai férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a házassági vagyonközösségük megszűnése után több alkalommal a felesége számlájáról vásárolt.

Veol.hu

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a 70 éves férfi és felesége házassági élet- és vagyonközössége 2021 júniusában megszakadt, miután a nő el is költözött pápai közös ingatlanukból. A férfi ezt követően 2021. augusztus elejéig számos webáruházból vásárolt kisebb összegekben különböző dolgokat, melyeket a felesége folyószámlájáról egyenlített ki úgy, hogy a sértett által korábban már regisztrált bankkártya adatokat használta fel a fizetési adatok megadásakor. A férfi összesen 178 064 forintot költött el így felesége számlájáról, további tíz vásárlását a rendszer már elutasította. A kár nem térült meg.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az elbírálásra illetékes Veszprémi Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!