Alkohol után kutatott

2023.11.13. 21:50

Feltételes szabadságra bocsátása alatt is lopott egy zirci elkövető

A 46 éves zirci visszaeső tavaly szeptember és idén november között tizenkét alkalommal lopott különböző helyi üzletekből néhány ezer forint értékű szeszes italt.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A Veszprém Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint nem csak üzletekből lopott, hanem családi házak nyári konyhájában, garázsában is kutatott alkohol után. Négy esetben időben észrevették a tolvajt, így azokról a helyekről nem tudott elvinni semmit, míg egy sértettől 20 000 forint értékben lopott különböző szeszes italokat.

A férfit egy évvel ezelőtt szintén lopások miatt börtönbüntetésre ítélték, melyből idén májusban feltételes szabadságra bocsátással szabadult, ám a megalapozott gyanú szerint annak szabályait a fenti bűncselekmények elkövetésével megszegte.

A gyanúsítottat a rendőrség először 2023. október végén vette őrizetbe, de cselekményeinek kisebb súlya miatt ekkor még szabadlábra helyezték. Miután a férfi a megalapozott gyanú szerint ezután is újabb lopásokat követett el, az ismételt őrizetbe vételét követően a Veszprémi Járási Ügyészség a szökés és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra elrendelt. A végzés nem végleges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!