Táncoltak és rappeltek

2023.11.08. 11:00

Forró hangulatban báloztak a herendi tűzoltók

Bár feltüzelték a hangulatot, szerencsére nem kellett tüzet oltaniuk a herendi tűzoltóknak, akik valamennyien részt vettek szombaton az első herendi tűzoltóbálon.

Veol.hu

Fotó: Nagy Lajos

Néhány órával azután, hogy meghirdették a jótékonysági rendezvényt, máris elkelt az összes belépő. Persze mindez nem véletlen, szinte borítékolható volt a bál sikere. A város napokon keresztül csak arról beszélt, hogy a hétvégi bálon valami rendkívülire készülnek a település közkedvelt lánglovagjai. És nem is csalódtak a jelenlévők. Amint elfoglalták helyüket a bálozók, máris érkeztek az est főszereplői. Mint egy bevetésen, tetőtől talpig beöltözve futva, táncolva érkeztek a tűzoltók a reflektorfénybe. Óriási taps, egyre fokozódó nevetés közepette mutatták be a csapattagok az előre begyakorolt koreográfiát. Aztán amikor a főszereplők rappelni kezdtek, már tombolt a közönség. Mi úgy látjuk, már most eldőlt: ennek a bálnak lesz folytatása jövőre. Mindezt már az est házigazdája, a bál ötletgazdája, Horváth Krisztián, a Herendi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke mesélte, majd hozzátette, talán kevesen gondolták volna a polgárőrség újjászervezésekor és a tűzoltóság megalapításakor, hogy Herenden rövid időn belül olyan egyesület végzi munkáját, ahová büszkeség lesz tartozni. 

Napjainkban is egyre nő a létszám, egyre jobban bővül az eszközpark, de egyre nagyobbak a megvalósításra váró feladatok is. Előbb-utóbb a nagy álom is megvalósulhat, megépülhet az eszközeik számára egy tűzoltószertár. A mostani jótékonysági bálnak is nagy volt a tétje. A tűzoltóautó fagykáros szivattyúcseréjéhez kellett az anyagi erő. A herendi tűzoltók nagyon bíztak a bálozók támogatásában. Hajnalra kiderült, a bevételből futja a javításra. Kell is az új eszköz, mert a megalakulás óta eltelt rövid idő alatt is már ötvenszer vonultak vészhelyzethez, kárfelszámoláshoz. Most, a bál éjszakáján viszont igyekeztek nem gondolni a tűzre, a katasztrófákra. Csak a zene ritmusára, egymásra, a barátokra, a családtagjaikra. Ahogy a herendi tűzoltók mondták, ez várakozáson felül sikerült, a forró hangulatban eltöltött bál a jól elvégzett munka jutalma volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!