Dolgoztatták őket, jövedelmüket elvették

2023.11.24. 21:04

Kiszolgáltatott idősökön élősködtek, lecsapott a rendőrség veszprémi csoportra (videó)

Idős, kiszolgáltatott embereket hamis ígéretekkel magukhoz költöztettek, dolgoztatták őket, jövedelmeiket elvették, és az ingatlanjaikat átírattatták velük a saját nevükre

Veol.hu

Nagy erőkkel csapott le a rendőrség egy összehangolt akció keretében

Forrás: police.hu

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalás és kifosztás bűntett miatt folytat eljárást egy 46, egy 48 és egy 19 éves férfival, valamint egy 54 és két 42 éves nővel szemben, akiket rokoni szálak kötnek össze - tájékoztatott a rendőrség

Az egyik sértett hozzátartozója 2023 szeptemberében tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy édesapját fogva tartják, folyamatosan alkohollal itatják, és magatehetetlen állapotát kihasználva papírokat írattatnak alá vele, hogy a vagyonát megszerezzék. A nyomozás adatai alapján egy Veszprémben élő csoport tagjai úgy jutottak rendszeres jövedelemhez, hogy idős, kiszolgáltatott embereket hamis ígéretekkel magukhoz költöztettek, dolgoztatták őket, jövedelmeiket elvették, és az ingatlanjaikat átírattatták velük a saját nevükre. A sértettek között volt olyan, akivel több millió forint hitelt vetettek fel, és olyan is, akit pénze felvételéhez kísérték el rendszeresen a bankautomatához, majd elvették tőle.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akció keretében a Készenléti Rendőrség és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve november 21-én reggel három helyszínen ütött rajta a család tagjain. A rendőrök ezután előállították, majd őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozó hatóság kezdeményezte az ügyészségen az elkövetők letartóztatását.

Az ügy részleteiről 2023. november 24-én a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon sajtótájékoztató keretében számolt be Suszter Tamás rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Szitnyik Viktorovics Oleg rendőr őrnagy, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Bűnügyi Igazgatóság, Felderítő Osztályának megbízott osztályvezető-helyettese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!