Ügyészség

2023.11.23. 16:00

Nem szabad üzenetekben életveszélyesen megfenyegetni valakit, ezt már az ajkai férfi is tudja

Kétrendbeli zaklatás miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 25 éves ajkai férfival szemben, aki internetes üzenetekben fenyegette volt élettárását és annak párját.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció: pixabay

A vádirat szerint az elkövető öt éven keresztül élt élettársi kapcsolatban a sértettel, melyből közös gyermekük is született. A vádlott agresszív viselkedése miatt azonban az élettársi kapcsolatuk 2019-ben megszakadt. A férfi a gyermekével internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartotta a kapcsolatot, de a kislány trágár beszéde miatt az alkalmazásban letiltotta az édesapját.

A vádlott 2023 júniusában félelemkeltés céljából durva, trágár hangvételű üzenetet küldött volt élettársa párjának, melyben a férfit és az asszonyt is megöléssel fenyegette. Az üzenet tartalmáról a nő is még aznap tudomást szerzett és mindketten kérték a vádlott felelősségre vonását.

Az ügyészség a vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!