Lopás

2023.11.07. 16:37

Nem volt malacuk, lebuktak a sertés tolvajok

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai sikkasztás és pénzmosás miatt indítottak nyomozást.

Veol.hu

Forrás: pexels.com

A sértett 2023. november 3-án délelőtt tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a Várkesző mellett található állattelepéről ismeretlen tettesek öt malacot loptak el, közel 200 ezer forint értékben.

Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók megállapították, hogy a korábban a telepen dolgozó 49 éves Győr-Moson-Sopron vármegyei férfi a rá bízott állatok közül öt malaccal a sajátjaként rendelkezett, és azokat eladta. Egy 24 éves malomsoki, valamint egy 50 éves szanyi lakos tisztában voltak azzal, hogy az állatok nem az eladó tulajdonát képezik, és jóval a piaci ár alatt vásárolták meg az állatokat, hogy azokat továbbértékesítsék.

A rendőrök az elkövetőket még aznap elfogták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták őket. A malacok eladását intéző 49 éves férfival szemben sikkasztás vétség, a két vásárló ellen pedig pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!