Baleset

2023.12.08. 02:00

Dinnyési vonatgázolás: Veszprém vármegyébe is késéssel jutottak el az éjszakai járatok

A nehéz csütörtököt nehéz este is zárta. Győr-Moson-Sorpon, Veszprém és Komárom-Esztergom vármegyék „találkozásánál” például csütörtök este történt baleset, és az éjszakai vonatok is késtek, miután embert gázolt egy szerelvény.

Veol.hu

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint csütörtökön éjszaka az árokba borult egy személyautó Lázi  régiójában, a 8218-as út 17-es kilométerénél. A veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, de a pannonhalmi hivatásos egység és a mentőszolgálat is a helyszínre érkezett. 

A közeli Zirc önkormányzati tűzoltóinak is akadt dolga bőven csütörtökön a bakonyi térségben. Mint közösségi oldalukon írták csütörtök délután, 24 óra alatt több mint 300 kilométernyi utat tettek meg, annyi teendőjük akadt az időjárás miatt. Cseszneken egy kidőlt fa zárta el például a fél utat, Borzavár és Zirc között úgy megdőlt egy fa, hogy a busz már nem fért el alatta, Pénzesgyőrnél pedig még több fa dőlt az útra. 

A vonatközlekedésben is voltak fennakadások az esti-éjszakai órákban. A 21 órási Budapest-Ajka személyvonat baleset miatt félórás késéssel közlekedett, a Veszprémbe tartó 22 órási járat bő negyed órás lemaradásban haladt. A Budapest-Székesfehérvár vonalon nőtt meg az éjszakai vonatok menetideje, miután Dinnyésnél embert gázolt a vonat, és csak egy sínpáron közlekedhettek a járatok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!