Veszprémi Törvényszék

2023.12.22. 14:00

Dr. Horváth Tünde az idei év bírája

Dr. Horváth Tünde az év bírája - közölte a Veszprémi Törvényszék sajtóosztálya. Azt írták, hagyományos módon, gálavacsorával egybekötött rendezvényen került sor a Magyar Bírói Egyesület Veszprém Vármegyei Szervezete által alapított Az Év bírája Veszprém vármegyében díj 15. alkalommal történő átadására nemrég.

Kovács Erika

Forrás: Veszprémi Törvényszék

A bírák és bírósági titkárok nagy számban leadott szavazatai alapján a 2023. évi díjat – és az ezzel járó, kézzel festett porcelán baglyot– dr. Horváth Tünde bírónő kapta meg. Elhangzott, dr. Horváth Tünde az Eötvös Loránd Tudoményegyetemen végzett 1993-ban, summa cum laude minősítéssel. 1993-tól fogalmazó volt a Veszprémi Városi Bíróságon, 1996. január 1. napjától titkár lett ugyanitt. 1997. március 1. napjával bírónak nevezték ki, 1997 októberétől adó-, vám, illeték- és jövedéki ügyekben hozott határozatok felülvizsgálata iránt indult perekben ítélkező, valamint tb-ügyekben eljáró bíróvá jelölték ki. 2000. február 1. napjától közigazgatási ügyekben eljáró bíró. 2013-ban – sikeres pályázatot követően – áthelyezték a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra, majd 2014. december 1. napjától ugyanezen bíróság elnöke lett. 2020. április elsejétől a Veszprémi Törvényszéken a Közigazgatási Kollégium tanácselnöke. 2020 októberétől kezdődően hat évre a Veszprémi Törvényszék Közigazgatási Kollégiumának kollégiumvezetőjévé nevezték ki. A rá leadott, indokolást is tartalmazó szavazatokban többen kiemelték a díjazott közigazgatási bíróság megszervezésében és a közigazgatási kollégium vezetésében magas színvonalon végzett munkáját, segítőkészségét, Más úgy érvelt, hogy dr. Horváth Tünde kiváló bíró és ember. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!