Lebukott

2023.12.22. 20:00

Egy Ajka közeli faluban olyan dolgot termesztett a pincében, amit nem kellett volna (videó)

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Vármegyei Főügyészség annak a 43 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint cannabist termesztett az egyik Ajka közeli faluban.

Veol.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető a 2023. december 18-a előtti időszakban a lakóhelyén lévő melléképület alatti pincében értékesítés céljára termesztette a kábítószernek minősülő növényeket.

A gyanúsítottnál végzett házkutatás során a pincéből nevelő edényekben 197 tő cannabis és 42 tő szárcsonk került elő, illetve a nyomozó hatóság szárított állapotban lévő kábítószert, valamint a gyanúsított által a növények megvilágításához, öntözéséhez, gondozásához, szárításához és a helyiség fűtéséhez használt eszközöket is lefoglalt.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a gyanúsított letartóztatására, amelynek a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés végleges - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!