Ügyészség

2023.12.18. 17:00

Emberölési kísérlet Ajkán, most vádat emeltek

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 28 éves nővel szemben, aki idén májusban, a veszekedésüket követően konyhakéssel szúrta mellkason az élettársát Ajkán.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A vádirat szerint az elkövető és párja is szeszes italt, tudatmódosító szert fogyasztott, és rendszeresek voltak köztük a veszekedések - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

2023. május 6-án dél körül az élettársak főzés közben összevesztek, mire a vádlott elhagyta a lakást és az utcán, a társasház előtt két üveg sört megivott. Miután a sértett az ebédkészítést befejezte, lement a nő után és visszahívta a lakásba.

Az ittas elkövető visszament, azonban a korábbi veszekedésre is visszavezethető zaklatott állapota miatt az ebédet a földre lökte, majd a pultról felkapott egy konyhakést, és azt a feje fölé emelve, nagy erővel a sértett mellkasa felé szúrt, mely elől a férfi kitért, a kést pedig kicsavarta az élettársa kezéből és eldobta.

A vádlott ezt követően sem hagyott fel a szándékával, és a konyhapult fiókjából egy másik, 14 centiméter pengehosszúságú kést vett magához, mellyel szintén nagy erővel, fejmagasságból a férfi mellkasa felé szúrt, aki a második szúrást már nem tudta kivédeni, és az a tüdejét megsértve szívtájékon érte.

A sértett ekkor kicsavarta a konyhakést az élettársa kezéből, majd értesítette a mentőket, hogy megszúrta magát, és szúrt sebét egy ruhával leszorítva az utcán várta be a segítséget. Az életveszélyesnek minősülő sérülés az időben érkező szakszerű orvosi ellátás miatt nem vezetett a férfi halálához.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!