Jókor volt jó helyen

2023.12.31. 09:53

Kitüntetést kapott Erdélyi István, aki a lángok közül mentett ki egy embert Balatonakarattyán

Erdélyi István, az E.ON hálózati szerelője december 13-án jókor volt jó helyen - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Mint írják, István éppen a munkahelyére tartott, amikor Balatonakarattyán, az Ady Endre utcában meghallotta egy kutya vonyítását, és látta, hogy kigyulladt egy családi ház. Azonnal berohant az égő épületbe és kimentette az ott lakót, még mielőtt a tűzoltók megérkeztek volna. A szakmájához híven gondoskodott az épület áramtalanításáról is.

A tüzet végül a balatonfűzfői, a pétfürdői és a siófoki hivatásos tűzoltók, összesen huszonketten, négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A házból kivittek két propánbutángáz-palackot és egy egészségügyi oxigénpalackot is. A mentők az ott lakót kórházba szállították.

Fotó: Lóderer Éva tűzoltó százados

Csillag István tűzoltó ezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője bátorságának és életmentő segítségnyújtásának elismeréseként emlékplakettet adományozott Erdélyi Istvánnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!