Cserbenhagyás

2024.01.23. 18:19

Balesetet okozott a 81 éves férfi Balatonfüreden, majd lelépett a helyszínről

Cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki annak ellenére, hogy észlelte, balesetet okozott, mégsem tett eleget a megállási kötelezettségének.

Veol.hu

Forrás: Pixabay-illusztráció

A vádirat szerint a 81 éves férfi személygépkocsival közlekedett Balatonfüreden, ahol a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten úgy sorolt át a külső forgalmi sávba, hogy a mellette haladó jármű sofőrjének az ütközés elkerülése érdekében jobbra kellett kormányoznia, és így a kőből készült útszegélyen keresztül az útpadkára hajtott, melynek következtében a gépkocsija megrongálódott. A sofőr megállt, majd többször megnyomta a jármű kürtjét, hogy a balesetet okozónak jelezzen. A vádlott észlelte a történteket, ám ennek ellenére továbbhajtott, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, valaki a balesetben megsérült-e, szorul-e segítségnyújtásra.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

A rendőrség által készített fotón a sérült gépjármű kereke látható - közölte Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!