Balhé a belvárosban

2024.01.03. 20:00

Elfajult a vita, bajonettel szúrta meg ellenlábasát egy férfi Veszprémben

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki 2022 szeptemberében, az éjjeli órákban, a korábbi szóváltásukat követő újabb vitájuk során egy bajonettel szúrta meg ellenlábasát Veszprém belvárosában, akinek a verekedés aktív résztvevőjeként garázdaság vétsége miatt kell felelnie.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a két férfi egy belvárosi szórakozóhelyen került egymással összetűzésbe, melynek során a 29 éves vádlott pólója el is szakadt. A további tettlegességet ekkor a helyszínen tartózkodók közbeavatkozása megakadályozta, az idősebb elkövető pedig hazatért a közelben lévő lakóhelyére. 

Félóra sem telt azonban el, amikor a 41 éves vádlott egy ismerőse telefonjáról felhívta a másik elkövetőt, aki ekkor még a sörözőben tartózkodott. Vitájuk tovább fajult, és a fiatalabb férfi verekedésre hívta a másikat, aki azt el is fogadta, azzal, hogy hamarosan visszamegy a szórakozóhelyre. Indulás előtt azonban önvédelmi célból még magához vett egy 30 centiméter pengehosszúságú bajonettet. 

A két vádlott szóváltása ezek után az utcán folytatódott, melynek során a 29 éves férfi, annak érdekében, hogy a földre vigye, erőteljesen meglökte a vádlott-társát, aki ezzel egyidejűleg a készenlétben tartott bajonettel, kisebb erővel mellkason szúrta támadóját. 

A szúrás nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott, és csak a szerencsés véletlenen múlt, hogy nem okozott súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülést. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban az idősebb férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, míg a fiatalabb elkövetővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!