Erőszak

2024.01.17. 19:00

Késsel támadt élettársára és annak fiára a Pápa környéki férfi

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatta azt az 54 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 2024. január 14-én délután késsel támadt az élettársára és annak felnőtt fiára az egyik Pápa környéki faluban.

Veol.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2021 óta él élettársi kapcsolatban a sértettel, akit azonban a kapcsolatuk során többször bántalmazott, megütött.

2024. január 14-én délután az asszonnyal és annak két felnőtt fiával együtt a lakóhelyük nyári konyhájában tartózkodtak, amikor az ittas állapotban lévő gyanúsított a párját és annak idősebb fiát is szidalmazni kezdte. Családtagjai ezért rászóltak, mire a férfi egy konyhakést vett magához, és azzal előbb a szidalmazott férfi, majd az élettársa felé szúró mozdulatokat tett, miközben mindkettőjüket bántalmazással, megöléssel fenyegette.

A történtek miatt az asszony a fiaival együtt kiment az udvarra, és az ajtónak kintről nekitámaszkodva próbálták megakadályozni, hogy a gyanúsított utánuk menjen. A férfi azonban fenyegetőzések közepette a késsel többször, nagy erővel az ajtó lapjába és annak üvegébe szúrt, melytől a kétrétegű üveg belső fele ki is törött.

A gyanúsított a késsel kinyúlva még akkor is támadni próbált, amikor az idősebb fiú megnyitotta a konyhaajtót, majd amikor azt védekezésképpen rácsapta a kezére, az elejtett kés helyett egy másikat próbált magához venni. Annak érdekében, hogy ezt megakadályozza a mostohafia védekezésképpen kirángatta az udvarra, ahol a gyanúsított rátámadt, többször megütötte, újra kést akart magához venni, s még azután is többször megütötte, megrúgta, hogy a sértett a védekezése során a földre vitte.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, amelynek a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!