Notórius tolvaj

2024.01.30. 17:14

Lopott bankkártyával is vásárolt, letartóztatták a 26 éves nőt

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a nőt, aki gyanúsítotti felelősségre vonását követően sem hagyott fel a lopással.

Veol.hu

Az elkövető 2023. december 8-án egy pétfürdői cipőboltban bankkártyával és iratokkal együtt egy férfi zsebéből lopta el annak pénztárcáját

Fotó: Pixabay illusztráció

A Várpalotai Rendőrkapitányság nyomozásának adatai szerint a 26 éves, lopás miatt már 2022-ben és 2023-ban is elítélt elkövető 2023. december 8-án egy pétfürdői cipőboltban bankkártyával és iratokkal együtt egy férfi kabátzsebéből lopta el annak pénztárcáját. A nő ezután a bankkártyával vásárolgatni kezdett, előbb egy dohányboltban, aztán egy ékszerboltban, így a férfi számlájáról közel 1,8 millió forintot költött el.

December 15-én azután egy várpalotai szupermarketból lopott ruhaneműket és kozmetikumokat 70 000 forint értékben. Ezen a napon a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a lopások és az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás (a bankkártya jogosulatlan használata) miatt, ami azonban nem tartotta vissza attól, hogy alig egy hónappal később újrakezdje a lopásokat.

2024 januárjában két őrizetlenül hagyott csomagból vitt el pénztárcákat a bennük lévő 14 000 – 51 000 forinttal és a bankkártyákkal együtt, illetve egy szupermarketből tulajdonított el ismét ruházati termékeket 142 370 forint értékben.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2024. január 25-én őrizetbe vették a nőt és a további lopások elkövetése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség ezt követően a notórius tolvaj letartóztatására tett indítványt, melyet a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében egy hónap időtartamra elrendelt - áll a Veszprém Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleményében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!