Összeveszett a nővérével

2024.01.29. 11:57

Ámokfutást rendezett Balatonkenesén - vádat emeltek a fiatal férfi ellen

Garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki családi vita után előbb a házban, majd az utcán ámokfutást rendezett. 

A vádirat szerint a 23 éves férfi pár napig Balatonkenesén lakott családjával az édesanyjánál és a nővérénél, amikor 2023. március 28-án délután összeszólalkozott a nővérével. A férfi a vita miatti dühében egy bögrét dobott a terasz üvegezett ajtajához, amely kitörött. 

Ezután a férfi a televíziót is összetörte, majd fejszével a kezében kiment az utcára és az ott parkoló, élettársa tulajdonát képező személygépkocsi szélvédőit beverte.

Testvére utána ment az utcára, hogy megfékezze, ám a férfi ököllel arcon ütötte a nővérét, akinek erősen vérezni kezdett az orra. Bár a nő orra nem tört el, ennek elmaradása csak a szerencsén múlott. 

A férfi a lakásban 122 450 forintos rongálási kárt okozott, míg az autóban okozott kár miatt az élettársa nem kérte a megbüntetését. 

Az ügyészség a terhelttel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!