Veszélyes hulladék

2024.02.09. 14:45

A lakóhelye előtt bontott szét egy autót - vádat emeltek a pápai férfi ellen

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki Pápán, a lakóhelye előtt bontott szét egy személygépkocsit - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Veol.hu
A fotó a szétbontott jármű szemléje során készült
Forrás: ügyészség

A vádirat szerint az elkövető az utcán fejszével bontotta szét a hulladékká vált, olajjal szennyezett alkatrészeket, üzemanyagvezetékeket tartalmazó  gépjárművet, melynek során a gépjárműből az olaj kifolyt a talajra és azt szennyezte. 

A vádlott által engedély nélkül bontott alkatrészek, az olajjal szennyezett gépkocsi veszélyes hulladéknak minősülnek, így a szabálytalan módon végzett bontásuk alkalmas a föld és a víz veszélyeztetésére. 

Az ügyészség a vádiratában a beszámítási képességében enyhe fokban korlátozott elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!