Bűncselekmény

2024.04.04. 13:00

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek egy 32 éves berhidai férfit és 27 éves társát

A Veszprémi Rendőrkapitányságon többrendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 32 éves berhidai férfi és 27 éves társa ellen.

Veol.hu

Az eset március 29-én történt, amikor a két férfi egy veszprémi parkban rátámadt egy ötfős társaságra, pénzt követelve tőlük. Amikor az áldozatok nem voltak hajlandóak a követelésnek eleget tenni, az egyik támadó fenyegetéssel próbálta meg rávenni őket az engedelmességre, mondván, hogy máskülönben megveri és elrabolja az értékeiket.

illusztráció
illusztráció
Forrás: police.hu

Az áldozatok félelmükben azonnal átadtak nekik 900 forintot, de ez nem volt elég a támadóknak. Ezután az elkövetők elkísérték a társaságot a legközelebbi bankautomatához, ahol egyikük 1000 forintot vett le a számlájáról és átadta az elkövetőknek.

A bejelentést követően rövid időn belül a rendőrség elfogta mindkét férfit, akiket előállítottak a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 27 éves elkövető droggyorstesztje pozitív eredményt mutatott, így ellene kábítószer birtoklása vétség miatt is eljárás indult.

A nyomozók mindkét tettest őrizetbe vették, és letartóztatásukat kezdeményezték az ügyészségen. - írja a police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!