Semmije sem maradt

2024.04.01. 14:18

Kiégett egy ház Városlődön, lakója az ablakon át menekült ki (helyszíni fotóriport)

Teljesen kiégett egy ház Városlődön, nagyszombat hajnalban. Lakója, Gencsi Attila az ablakon át menekült a lángok elől, így nem esett baja, ahogy a kutyájának sem, aki az udvaron volt.

Kovács Erika

Gencsi Attila könnyezve mutatta meg a házát, amiben minden elégett

Fotó: Kovács Erika/Napló

− Arra ébredtem, hogy recseg-ropog valami, aztán kitéptem a szoba ajtaját és megláttam, mindent elborított a tűz. Nem volt más választásom, az ablakon át kellett menekülnöm. Kitörtem az üveget, menekülés közben beütöttem a fejem, idézi a borzalmakat könnyezve Gencsi Attila, a ház egyetlen lakója, fején látszik is a sérülés. 

A házban minden teljesen kiégett. Fotó: Kovács Erika/Napló

Az udvaron egy kis bográcsban főzi, kavargatja az ennivalót, amikor ott jártunk. Mellette riadt kutyája, Albi, látszik rajta, őt is nagyon megviselték a történtek, a kiégett ház előszobájában volt a helye, most pedig nem találja helyét az udvaron, járkál fel és alá. 

A tulajdonos kutyáját is nagyon megviselték a történtek
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az épületben, mely a tűz előtt szépen rendben volt, minden kiégett, a férfinak semmije nem maradt. Nagy szükség lenne egy gáztűzhelyre, meg egy kis mikróra, hogy ne kelljen az udvaron főzni, jegyzi meg. Eddig ugyanis a konyhájában lehetett főzni, de a barátjánál erre nincs lehetőség. 

− Nagyon sajnálom a történteket, mondta Schell Tamás polgármester a háznál, aki a tűznél azonnal a helyszínre ment. Hozzátette, az önkormányzat, amiben tudja, segíti az otthon nélkül maradt férfit, aki szerencsére nem sérült meg, és a lakhatása is megoldódott, mert a kiégett ház melletti apró házikóban húzhatja meg magát, a barátjánál. Sikos Zsolt, egy ajkai cég dolgozója, aki már régóta foglalkozik karitatív ügyekkel a barátaival együtt, felkeresték a férfit, akinek tartós élelmiszert, ruhaféléket, cipőt vittek. Még Albira, a négylábúra is gondoltak, akinek szintén vittek ennivalót.

Nagyon sajnálom a történteket, mondta Schell Tamás polgármester a háznál, aki a tűznél azonnal a helyszínre ment
Fotó: Kovács Erika/Napló

Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, a lángokat az ajkai tűzoltók oltották el, és a házban felrobbant egy gázpalack is.

A történtekről az elmúlt napokban is beszámoltunk cikkeinkben: 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában