Százmilliós kárt okoztak

2024.05.14. 12:00

Drága bicikliket loptak, de lebuktak (videó)

Eléri a 100 millió forintot is annak a mintegy 250 ellopott biciklinek az értéke, melyeket főként a Balaton-partjáról, így például Balatonfűzfőről és Siófokról kötötték el tolvajok, mondta Suszter Tamás ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság (VVRFK) bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Kovács Zoltán alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a VMRFK-n tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Kovács Erika

Elhangzott, egy budapesti értesítette a rendőrséget április 11-én arról, hogy balatonfűzfői nyaralójának tárolójából elloptak két kerékpárt, melyek több mint félmillió forintot értek. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozást indított, majd áprilisban több bejelentés is érkezett, hogy Balatonfűzfőn nagy értékű bicikliket loptak. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Közben Siófokon is történtek hasonló bűncselekmények, társasházak tárolójából a lakat levágása után bicikliket kötöttek el, és felmerült a gyanú, hogy ezt ugyanazok a tettesek követték el. 

A széles adatgyűjtéssel a rendőrség látókörébe került egy Komárom-Esztergom vármegyei 33 éves nő, akit a rendőrök Siófokon fogtak el május 6-án. Éppen tetten érték, amikor egy társasház garázsából hajtott ki, és a járműve tele volt lopott értékekkel. Megállapították a nyomozók, hogy a nő nem egyedül követte el a lopásokat, segédkezett neki egyik ismerőse. 

A 41 éves férfi május 8-án, Budapesten egy összehangolt akció során került rendőrkézre. A nyomozók azonosították az orgazdát is, aki a kerékpárokat a valós ár töredékéért továbbértékesítés miatt vásárolta meg. A 48 éves budapesti férfit a rendőrök május 7-én délelőtt otthonában fogták el. A bérelt házában tartott kutatáskor közel 300 bicikli került elő több millió forint értékben. A lopott kerékpárok és tulajdonosaik azonosítása jelenleg is folyamatban van. 

A rendőrök mindhárom tettest előállították, őrizetbe vették és a nyomozó hatóság kezdeményezte a letartóztatásukat, amit elrendelt a bíróság. Ellenük nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!