A bársonyos égbolt alatt

2018.09.11. 14:00

Profi és amatőr versenyzők is a rajtvonalhoz állhattak

A Sportváros Nonprofit Kft. és a Bakonyi Tájfutó Klub közös szervezésében idén immár másodszor tartottak éjszakai futást.

Borsos Renáta

A 8×400 méteres vegyes váltót teljesítők az eredményhirdetésen Fotó: Györkös József

Mohos Milán sportszervezőtől megtudtuk, a verseny körüli újítások és a körültekintő szervezés meghozta a gyümölcsét, nevezési rekordot döntöttek az előző évek éjjeli futásaihoz képest. A napokban a csillagos ég alatt megrendezett két teljesítendő távra 140-en neveztek.

A Városi Sportcentrumban kora estétől gyülekeztek az elszánt versenyzők. Érkeztek profik jelentős sportmúlttal a hátuk mögött, lelkes aktivisták, hogy megtapasztalják, milyen egymást erősítve csapatban a bársonyos ég alatt futni, hogy a tőlük telhető lehető legjobb idő alatt teljesítsék a kitűzött célt. Az első választható távnál, a 8×400 méteres vegyes váltónál 80 fő, 10 csapatban, mérte össze gyorsaságát a többiekkel. A második, 9,2 kilométeres távot, az Ajka–Ajkarendek–Ajka-útvonalat 60-an teljesítették. A hosszú táv alkalmával népes szurkolótábor fogadta Ajkarendeken a futókat, biztatva őket az egyre jobb teljesítmény elérésére.

A verseny szervezőjeként Milán köszönetét fejezte ki azon önkénteseknek, akik az útvonalak biztosításában közreműködtek. Kiemelte a Szent-Györgyi-iskola rendészeti hallgatóinak, Joó Csabának, az ajkai polgárőröknek, valamint az Ajkarendekért Egyesület tagjainak, a közel 40 főnek az önkéntes, önzetlen segítségét.

A 8×400 méteres vegyes váltót teljesítők az eredményhirdetésen Fotó: Györkös József

A 8×400 métert legjobban teljesítő a Petőfi Pápa nevet viselő csapat lett. A dobogó második helyén a „Az éjjel soha nem érhet véget” nevet birtoklók, míg a harmadik helyen a Spartan csapat végzett. A hosszú távnál a hölgyek között a győztes Országi Sára, a második Országi Anna Petra, a harmadik helyezett pedig Tóth Judit lett a versenyen.

A férfiaknál a dobogó legfelső fokára Tamás Attila léphetett ezúttal, a második Kovács Loránd, a harmadik Kováts György lett.

Az éjszakai futás eseménye a városban amúgy is népszerű sportéletet még tovább színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában