nem indult könnyen az év

2019.01.14. 16:00

Ez érdekelte a Veszprém megyeieket a legjobban január első két hetében

Év végi összeállításunk után, most megmutatjuk mely cikkeket olvasták legtöbben január első felében oldalunkon.

veol.hu

Püspöklila buszok lepték el a várost

Fotó: Penovác Károly/Napló

Gyilkosság és lövöldözés

Január 11-én éjszaka érkezett a szörnyű hír, hogy kegyetlen leszámolás történt Káptalanfán. Egy osztrák férfi élettársa szüleinek káptalanfai otthonához ment január 10-én, este, ahol lelőtte a családfőt, életveszélyesen megsebesítette párját, és annak hároméves húgát, utóbbit fegyvere tokjával fejbe is vágott.

Helyszínelés a háznál, pénteken hajnalban, ahol a mészárlás történt: Fotó: Kovács Erika

A lövésektől súlyosan megsérült egy 40 éves nő is. A bécsi férfi végül saját kutyájával és magával is végzett.

A 22 éves nő túl van az életveszélyen, hároméves húga életéért még mindig küzdenek a győri kórházban. A tragédiáról itt olvashat bővebben >>>

Nehéz helyzetbe került egy veszprémi nagymama

Elképesztő összefogás alakult ki annak a veszprémi nagymama és unokája segítésére, akikről január 12-én írtunk. Az unoka szülei elváltak, a kislány pedig a nagymamához került, aki sok nehézség árán próbálja biztosítani a neveléséhez szükséges feltételeket. A cikk megjelenése után szerkesztőségünkhöz rengeteg megkeresésé érkezett, a segítő szándékú emberek pedig egy csoportot is létrehoztak, hogy minél egyszerűbben támogathassák őket.

Mindent vivő helyijáratok

Január elsejével új társaság és új buszok vették birtokukba a veszprémi közlekedést.

Püspöklila buszok lepték el a várost
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az átállás nem ment teljesen zökkenőmentesen, az első napokban előfordultak késések, járatkimaradások amelyekért a társaság közleményében kért elnézést.

Isten hozott Sára!

Január elsején hajnal 1 órakor született meg 2019 első kisbabája Veszprém megyében.

Nusser-Jákli Kitti és kislánya, Sára Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az első újszülött idén a pápai kórházban látta meg a napvilágot. Az édesanya és az újszülött is jól vannak.

Emlékeztünk egy nehéz télre

Elképesztően kemény időjárást kellett átvészelnünk 32 évvel ezelőtt Veszprém megyében. 1987. január 12-n szakadatlan hóesés, hóátfúvás, 100-120 kilométeres széllökések jöttek, amelyet -15-18 fokos hideg kísért.

Zirc, 1987. január 14. Lovas szánon és gyalogosan közlekednek az emberek a havas úton, kézikocsin tolják a PB-palackot. Veszprém megyében az utak többségét méteres hófalak szegélyezik, így gyakran egy nyomsávra szűkülnek az utak. MTI Fotó: Arany Gábor

A Veszprémi Közúti Igazgatóság tájékoztatás szerint kritikus helyzet alakult ki az utakon, “szinte valamennyi járhatatlanná vált, mivel a gépeikkel eltakarított méteres hótorlaszokat rövidesen újjáépítette a szél”. Autók, buszok, kamionok, sőt, még a munkagépek is elakadtak.

Lezárul egy legendás korszak

Január 3-án Nagy László, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes csapatkapitánya bejelentette visszavonulását. Az okról részletesen ide kattintva olvashat >>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában