Táncsics-nap

2019.04.04. 07:00

Az elmúlt huszonegy év rajzait láthatjuk a Táncsics-napon

A Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája évente ünnepli a Táncsics-napot.

Őrsi Ágnes

Borka Sándor festőművész, rajztanár Fotó: Táncsics iskola

Ilyenkor érdeklődéssel várt hagyományelem a Rajzeszköz- és termékkiállítás, ami nemcsak a látogatóknak, de a diákoknak is meglepetés, hiszen a társaik által készített rajzokat, eszközöket, tárgyakat itt láthatják először.

A kiállítást immár huszonegy éve szervezi, rendezi Borka Sándor festőművész, rajztanár, a Gizella-díjas Építész-munkaközösség tagja.

Mivel a tanár úr nyugdíjba vonulása előtt utolsó alkalommal készülhetett a bemutatóra, látható volt egy visszatekintő is az elmúlt huszonegy év rajzaiból.

Borka Sándor festőművész, rajztanár
Fotó: Táncsics iskola

Kisebb részben alak- és tárgyábrázolással, nagyobbrészt pedig az építész- szakmában jól ismert, híres épületek ábrázolásával, díszítőtechnikákkal, de komplett építésügyi dokumentációkkal is lehetett találkozni, kreatív tárgyi megoldásokkal, a villanyszerelők által alkotott berendezésekkel, riasztókkal, a szépészet szakos lányok velencei álarcokra elképzelt sminkmegoldásaival, a faipari ágazat leendő szakemberei által készített remek kisbútorokkal, szekrényajtókkal, kisebb használati eszközökkel.

Külön szekciót kapott az irodalom, ahol például látható volt Bauxberger Marianna oklevele is, amit a Magyar népi balladák című, irodalmi és illusztrációs középiskolai pályázaton kapott második helyezéséért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában