Szépen induló tanév

2019.09.09. 07:00

Bélás diák alkotása az egyik rendőrségi címer

A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjának az alkotását választotta a Veszprém Megyei Bal­eset-megelőzési Bizottság hivatalos címeréül. Pályázatot írtak ki, a díjátadót a tanévnyitó ünnepségen tartották.

Kelemen Gábor

A díjátadó után Csizmadia Zoltán százados, Bakler Zoltán őrnagy, Fortuna Fanni, a díjnyertes alkotás készítője, Balázsné Györek Zsuzsanna igazgató és Orsós Erzsébet felkészítő tanár Fotó: Kelemen Gábor

Fotó: Kelemen Gábor

Szebben nem is kezdődhetett volna az új tanév Fortuna Fanni számára, hiszen az ő alkotása mellett tette le a voksát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága a logópályázatukra beérkezett pályamunkák közül. A megyei bizottság hivatalos címereként használja fel a nyertes művet.

A díjátadó után Csizmadia Zoltán százados, Bakler Zoltán őrnagy, Fortuna Fanni, a díjnyertes alkotás készítője, Balázsné Györek Zsuzsanna igazgató és Orsós Erzsébet felkészítő tanár Fotó: Kelemen Gábor

A díjat Csizmadia Zoltán százados és Bakler Zoltán őrnagy adta át az oktatási intézmény tanévnyitó ünnepségén. Elismerésben részesítették a felkészítőt, Orsós Erzsébet festőművész-tanárt is. Fortuna Fanni végzős tanulója az iskolának, az alkotást pedig a nyári szakmai gyakorlat keretében készítette el. Azt mondja, mindig igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a munkáiból, de nem gondolta volna, hogy az ő tervét választják ki végül. Különleges érzés számára, hogy ekkora nyilvánosságot kap az alkotása, egy rendőrségi címerben látható majd viszont. Egyetemre készül, és úgy látja, a továbbtanulásnál is hasznát veheti a pályázati eredménynek.

A megkötés a pályázat kiírója részéről a formai szempontok mellett annyi volt, hogy vegyüljenek bele az alkotásba a közlekedési baleset-megelőzéshez, illetve Veszprém megyéhez köthető szimbólumok. A legjobbnak ítélt alapötletet a rendőrség igényeinek megfelelően még tovább alakítgatták, s így jött létre a tervből a hivatalos címer. A nyertes pályázó jutalma célirányos volt, egy digitális rajzpadot vehetett át a tanévnyitó ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában