"nincs közöm a halálukhoz"

2019.10.10. 09:38

Várpalotai kettős gyilkosság: kihallgatják a vádlottat

A negyvenéves berhidai B. Zs. kihallgatásával folytatódik a tárgyalás október 10-én a Veszprémi Törvényszéken. A férfit több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a főügyészség. Az ügyet Polgár András bíró tárgyalja.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A vádlott semmire nem emlékezett az előkészítő tárgyaláson, szeptember 12-én. Bűnösségét nem ismerte el, azt mondta, „nincs közöm a halálukhoz, nincs erről emlékem”. Az ügyészi kérdésre, hogy korábban többször is miért tett beismerő vallomást, úgy mondta, az emlékei összevissza cikáztak. – A vádlott beszámítási képessége a cselekmény alatt nem volt korlátozott – fogalmazott az előkészítő tárgyaláson az ügyész, Csonka Balázs védő pszichiáter kirendelését kérte. A tárgyalás csütörtökön a vádlott kihallgatásával folytatódik.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A tárgyaláson a vádlott továbbra is tagad: – Nem én öltem meg őket. Amikor bementem a házba, rendetlenség és nyitott ajtó fogadott. Amikor megláttam a nőt, aki már nem élt, és a kisgyereket a kisszobában, a játékai között, mellkasában a késsel, szétcsúsztam – mondja.

A bíró kérdésére, hogy miért nem hívott segítséget, a vádlott azt mondta, nem tudta, valóság vagy képzelet, amit látott, nagyon zavart állapotba került.

Az ügyről korábban megírtuk, vádat emelt a főügyészség több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt azzal a 40 éves férfival szemben, aki 2018. szeptember 27-én este, a Várpalota melletti szőlőhegyben egy édesanya és kétéves gyermeke életét kioltotta.

A vádirat szerint a 40 éves férfi tavaly tavasszal munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt, majd emiatt a nő korábbi élettársi kapcsolata megszakadt, de élettársával közös, kétéves gyermeküket továbbra is nevelte. A 40 éves férfi júliusban a nőhöz és fiához költözött, és hosszú távú, közös életet tervezett velük. A nő a férfi viselkedése, köztük a gyermekkel szembeni féltékenysége miatt megbánta a döntését, és 2018. szeptember közepén közölte vele, hogy szakítani akar, majd két nappal később gyermekével együtt a volt élettársához költözött. A vádlott ebbe nem tudott belenyugodni, de közeledését a nő visszautasította. A nő végül beleegyezett, hogy amikor hátramaradt dolgaikért visszamennek a baglyas-szőlőhegyi házba, a férfi elbúcsúzzon tőle. A férfi 2018. szeptember 27-én, késő délután érkezett a házhoz. Ott a nő fejfájásra panaszkodott, emiatt a férfi mellétérdelt, a halántékát masszírozta, majd hirtelen megragadta a nő nyakát, és azt a védekezése ellenére addig szorította, amíg a nő fulladás miatt meghalt. Ekkor ment be a szobába a kétéves gyermek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra. A vádlott a gyermeket megragadta, a gyerekszobába vitte, majd egy konyhakést vett magához, és azt a földön fekvő gyermek mellkasába szúrta. A kisgyermek vérzéses sokk miatt az életét vesztette. A férfi ezek után, hogy tettét rablógyilkosságnak tüntesse fel, a ház bejárati ajtajának üvegét betörte, és az értékesebb műszaki cikkeket a melléképületben elrejtette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában