természeti károk

2020.01.15. 07:00

Leomlott támfalak, összedőlt épület Alsóörsön

A községben az utóbbi években több vis maior helyzet alakult ki. Emlékezetes, amikor a Templom utcában kétszer, a Szépkilátó utcában, illetve legutóbb a Fő utcában is komoly veszélyhelyzet alakult ki, amelyeket állami segítséggel elhárítottak.

Szendi Péter

A tájház céljára megvásárolt ingatlan a megelőző védelmi beavatkozások ellenére összeomlott a karácsonyi időszakban

Fotó: Szendi Péter

– Az ünnepek alatti jelentős esőzések és széllökések hatására újabb károk keletkeztek, ahol a január eleji észlelések után újabb vis maior pályázatok benyújtásán dolgozunk. Az Ady Endre utcában a támfalív közelében két helyen leomlott a vöröskő támfal, itt útlezárásra is sor került.

A tájház céljára megvásárolt ingatlan a megelőző védelmi beavatkozások ellenére összeomlott a karácsonyi időszakban Fotó: Szendi Péter

A Templom utca egyik háza mögötti löszfal is megerősítésre szorul. Az idei évben nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra a fentiek miatt, így felmérjük és megszólítjuk a magánterületek tulajdonosait is, ahol támfalak, löszfalak találhatók. A tájház céljára megvásárolt ingatlan is a megelőző védelmi beavatkozásaink ellenére összeomlott a karácsonyi időszakban.

A felhasználható építőanyagok és hulladék elszállítását megkezdtük. Valamennyi esetben statikus szakember irányításával tesszük meg a szükséges intézkedéseket – tájékoztatta lapunkat Hebling Zsolt polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában