Épülnek a sportpályák

2020.02.01. 07:00

Átalakul a Téglagyári út és környéke Pápán

Megkezdődtek az építési munkálatok Pápán a Téglagyári úton és környékén, ahol atlétikai centrumot, kutyafuttatót és parkot alakítanak ki mintegy 3,3 milliárd forintból.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A Felhagyott ipari-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja címet viselő beruházásra 1,758 milliárd forint támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív programnak (TOP) köszönhetően. A teljes projekt több mint 3,3 milliárd forintba kerül majd, így a városnak 1,6 milliárd forint önrészt kell biztosítania a kivitelezési költségekhez – tájékoztatott Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a legutóbbi helyszínbejárás alkalmával.

Rádi Róbert, a projektet koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője emlékeztetett, a beruházás megvalósítása 2019-ben kezdődött meg az egykori ipari épületek elbontásával, valamint a környék megtisztításával, a felhalmozott nagy mennyiségű hulladék elszállításával. 2020 januárjának második felében elindulhatott a nem engedélyköteles építési tevékenység is, ami az atlétikai létesítmény sportpályáinak megépítését és a kutyafuttató kialakítását jelenti. Rádi Róbert megjegyezte, komoly feladatot ad a terület szintre igazítása, ugyanis a Várkertfürdő felőli részen közel kétméternyi feltöltésre lesz szükség – ehhez felhasználják az épületbontásból származó törmeléket is. Ezzel párhuzamosan elkezdődnek a gépészeti munkálatok, a víz- és a villanyvezetékek rendszerének kiépítése, amit az aljzat megépítése és a pályák kialakítása követ. A kivitelezést végző cégnek tíz hónapja van a munka elvégzésére, így az ütemterv szerint a pályaépítés már jó időben történik majd.

A Téglagyári úti sportcentrum épületének kivitelezése és a Schwenczel-réti terület rendezése az engedélyköteles beruházási elemek közé tartozik, ezek megvalósítására később kerül sor.

A pápai építkezésen megkezdődtek a földmunkák. A kivitelezőnek komoly feladatot ad a terület szintre igazítása Fotó: Polgár Tibor/Napló

Áldozó Tamás azt kérte a projekt iránt érdeklődőktől, hogy tartsák tiszteletben a hatalmas munkát, és ne lépjenek be a területére, mivel ez balesetveszélyt jelent, és akadályozhatja a munkavégzést.

A polgármester kiemelte, a Vajda Péter-lakótelep és a Téglagyári út közötti terület az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül: megépült itt a Petőfi Sándor Gimnázium, a Perutz Sta­dion, a városi sportcsarnok, valamint a Várkertfürdő. Ez a fejlődés pedig folytatódik további beruházásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában