vírus

2020.02.29. 07:00

Nincs koronavírussal fertőzött beteg Ajkán

Az elmúlt napokban több hírportálon jelentek meg információk a koronavírus magyarországi, Veszprém megyei vélt terjedésével kapcsolatban, mely információk sok esetben csak pletykákra alapoztak.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Nagy Zoltán, az ajkai kórház főigazgatója

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Meg nem erősített forrásból tudni vélték azt is, hogy három beteget látnak el az ajkai kórházban, akik a koronavírus gyanújával érkeztek az intézménybe.

Nagy Zoltán, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója kérdéseinkre írásban közölte, hogy az ajkai kórházban ellátást végző megyei infektológiai osztály az elmúlt időszakban több olyan beteget látott el, akiknél influenzaszerű tünetek jelentkeztek. Három beteget vettek át a Veszprém megyei sürgősségi osztályról, akiknél influenzafertőzés jeleit vélték felfedezni.

Ezek a betegek a megyei infektológiai osztályon, Ajkán vannak/voltak elhelyezve, közülük pénteken ketten már haza is mehettek.Nagy Zoltán úgy fogalmazott nyilatkozatában, hogy kijelenthetik, jelenleg nincs koronavírussal fertőzött beteg az intézményben. Mivel a megyei infektológiai osztály feladatait Ajkán látják el, így az operatív törzs útmutatásainak megfelelően minden koronavírus gyanújával fertőzött eset ellátására fel vannak készülve.

Nagy Zoltán, az ajkai kórház főigazgatója
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A nyilatkozatból az is kiderült, hogy amennyiben az izolációs kapacitásuk bővítést igényel, úgy előre meghatározott terv szerint mintegy 30–50 eset szakszerű ellátását biztosítani tudják. Óvintézkedések tekintetében a hatályos kórházi infekciókontroll szabályai szerint járnak el, valamint szakirányú oktatással és felvilágosítással segítik más osztályokon kezelt betegek biztonságérzetét, és a betegbiztonság szabályait betartva végzik a napi tevékenységüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában